sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Ihana itsenäisyyspäivä ja muita kauniita päiviä

Joutsenia sinnittelee Kutunivassa 4.12. (puhelinkuva)
Itsenäisyyspäivä meni perinteisesti kättelyä seuratessa telkkarista. Nyt tuntui juhla enemmän koko kansan juhlalta. Pidin valtavasti konsertista. Monin verroin mukavampi seurata, kuin iltapukukansan tanssimista tungoksessa. Konsertti oli suomalainen, isänmaallinen, tunnelmallinen Lapista Ahvenanmaalle meidän kaunista maatamme korostaen. Aivan mahtava! Suomalaiseen itsenäisyyspäivään mielestäni sopii arvokas ja tunteisiin vetoava ohjelma, vaikka sitten itsenäisyys onkin oikein iloinen asia, riehakas juhlinta siihen päälle sopii heille, ketkä vielä jaksavat.
Ja mikä parasta, Lappi oli kerrankin korostetusti muistettu.
"Oppi ottaakaatte joutsenista..." Vesa-Matti Loiri konsertissa lauloi, rukoili Eino Leinon sanoin joutsenia palaamaan. Kutunivassa näyttää, kuin joutsenet eivät lähtisikään, joten pitäisikö tehdä samoin...

Hallan kanssa taas kahden mökillä. Hiihdeltykin omia umpihankilatuja latubaanoja odotellessa.
Marraskuussa vielä aurinko kauniisti paistoi. Lommoltunturille mennessä poikkesimme katselemaan Pallasjärvellä kokoontuneita purjekelkkailuharrastajia (vai mitä ne nyt olivat?).

Pallasjärvi

Mutta me kipusimme yläs tunturille, josta valkoiset purjeet juuri erottuivat jäällä. Oli tuulinen päivä ja tunturissa tuuli niin, että Hallaa oikein pelotti, että viekö se tuuli mennessään pienen koiran.

Lommoltunturilla

Lommoltunturilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti