perjantai 18. lokakuuta 2013

Syysloman päätteeksi ensilumi

aamun 18.10.13 ensilumi

Aamulla lumi maassa. Hukka jähmettyi paikalleen aamulla ulos mentäessä ja laittoi jarrut tassuihin, mutta lähti kuitenkin vahtimaan aamu-uinnilla kävijää ja haistelemaan onko yökulkijoita pihapiirissä ollut. Sitten kipitti kiireesti rapulle odottamaan sisälle lämpöiseen pääsyä.
Halla nousee ylös aina myöhemmin ja vasta aamiaisen saatuaan lähtee ulos. Postin haku on molemmille mieleinen aamurutiini. Seuraavaksi vuorossa verkolla käynti. Hukka lähtee mukaan lämpöisenä tyynenä kesäpäivänä, mutta Halla ei ole nirso ilman suhteen. Yöllinen räntäsade sai tassut vähän liukastelemaan tänään veneessä.

Kymmenen päivää sitten verkolla käynti vielä aurinkoista puuhaa.

Innokas kalakaveri Halla
Aurinkoisista syysloman päivistä nautittiin alkuviikosta, tehtiin porukalla retki lähivuorelle laavulle. Vaikka viikolla oli yöpakkasia, päivällä enimmäkseen aurinkoista ja lämmintäkin. Lehtien haravointia ja muuta puuhastelua vielä ulkona. Vihoviimeiset omenat myös säilöttiin. Puihin jäi tietysti vielä linnuille omenoita. Mustarastaat syövät innokkaasti omenoita maastakin. Taisi siellä käydä supikoirakin, ainakin siksi sen oletimme. Hukka siitä kovasti hermostui, kun iltahämärissä kävin Hukan kanssa ulkona. Hain kiireesti otsalampun nähdäkseni mitä Hukka hätisti, mutta vain kiilusilmät erotin. Seuraavana päivänä asennettiin riistakamera, siihen tallentui vain Hallan paikalla pyörintä.

Hukka menee aina kauas tulesta

Halla tarkkailee, koska se makkara oikein paistuu

Loma-aikoina mukavasti isompia ja pienempiä taputtelijoita ja leikittäjiä koirille.

Halla pienimmän halittavana

Syyslomalaisia koirien kanssa

Pakkasten tultua aloitettiin lintujen ruokinta. Yksi ruokintapaikka on ikkunan lähellä, josta on helppo ja hauska lintuja tarkkailla. Häiriötöntä valokuvauspaikkaa siihen ei ole. Ikkunan takaa kuvat eivät oikein onnistu.
Eilen varpushaukka kävi omenapuussa myös saaliin toivossa, kun tiaisia kovasti alkoi käydä ruokailemassa. Tänään rasvalle pyrähti harmaapäätikka.

Ikkunan takana omenapuussa lintujen ruokinta
Harmaapäätikka kuvattu ikkunan takaa

19.10.13
Aurinkoinen lauantai päivä!  Hukka tarkkailee venettä. Halla pääsi vielä verkkoa kokemaan, huomenna sitten jo matkalla Raattamaan. Hukka jää Perttulin vahdiksi. Viihtyy täällä paremmin. Muutenkin sen kanssa helpompaa, voi olla metsän raivuussa mukana tai on halutessaan pihalla. Halla olisi pidettävä kiinni. Kun silmä välttää, kipaisee mökeille tutkimaan, onko siellä ketään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti