maanantai 30. kesäkuuta 2014

Hyyppää

Hyyppään vuorelta näkymä Lievestuoreenjärvelle
Keski-Suomesta löytyy paljon upeita luontokohteita. Eilen kiipesimme Hyyppään vuorelle. Nousu hyvää merkattua polkua.  Sieltä oli todella upeat näkymät Lievestuoreenjärvelle. Karttaan on merkitty luolakin, jota emme kolunneet. Ylhäällä oli valtavia kivenlohkareita, kuvassa olevan kiven alla on ikään kuin laavu, jossa on istuskeltu ja joskus tultakin pidetty. Männyissä paljon tikankoloja. Komeita keloja ja valtavia mäntyjä.
Luontopolun varren kivilohkareita
Tukeva ja korkea mänty, vähän jo alkaa kelottua.

Linnuille tornitaloasuntoja.
Kesäkuun viimeistä päivää viedään. Alkukesässä parasta on valoisat yöt. 
Näin kylmää juhannusta ei juuri tule mieleen. Varsinkaan, että kaikki päivät ja yöt ovat kylmiä. Silti meillä juhannuksena leikkimökki ja teltta oli yöllä nukkujien käytössä.
Aamuvarhainen, vielä nukutaan.
Meillä juhannukseen kuuluu koivut oven pielessä, sauna, lettujen paisto ja juhannuskokko. Hetkeksi ilta-aurinko tuli esille kokon syttyessä. Veneestäkin kaunista katsella. Rannoilla näkyi useampiakin tulia samaan aikaan.
Juhannuskoivujen laittoa.

Kunnolla pukeutuen tarkeni lettuja ulkona syödä.

Kokko oli oikein kaunis!
Viisaat koirat pysyttelevät kaukana tulesta.
Kesälläkin tekee mieli välillä tehdä käsitöitä. Kudin on mukava aina junamatkoilla ja joskus sadepäivillä. Puuvillainen kesäpusero saa odottaa lämpöisempiä kelejä.

Juuri kuvauksen ajan tarkeni valmistuneessa kesäpuserossa.
Koirat ovat vaihtamassa turkkia, varsinkin Hallalta irtoaa kovasti aluskarvaa. Ostin uuden harjan, sillä irtokarva lähtee hyvin. Kyllä nyt olisi linnuille paljon pesiin lämpöeristettä, vaan taitaa olla myöhäistä materiaalia tälle kesälle.
Hallaa harjattu tässä vasta toinen puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti