tiistai 20. tammikuuta 2015

Tammikuun arinkoista pakkaspäivää

Halla 29 asteen pakkaskelissä kulmakarvat huurussa.
Pilvipäivien jälkeen tupsahti aurinko iloisesti kirkastaen päivän. Vaikka aurinko ei kovasti vielä lämmitä, niin mieltä se kovasti lämmittää. Aurinko näkyy jo kokonaan taivaalla, eikä pelkästään tunturin takana loista värejä taivaalle. Hallan varpaiden väliin on kasvanut pitkät karvat. Siitä on tullut karvatassu! Kun pakkanen laskee alle 10 asteen, on varvaskarvoja lyhennettävä, koska keräävät lunta ja  lumipallukat hiertävät. Eli kovalla pakkasella lämmiteltävä tassuja ja leudolla putsattava lumipallukoita tassuista!
Tänään 20.1. aurinko kauniisti paistoi pihallekin, pakkanen siedettävät noin 20 astetta, joten paljon ulkona puuhastelua Hallan kanssa. Säätiedotus lupaili 30-40 astetta tälle ja huomiselle päivälle.
Onneksi ei tässä sellaisia lukemia nyt ollut. Jos valita saisin, niin 8-15 astetta pakkasta olisi ihan passeli keli. Vaan mitä kylmempi ja kirkkaanpi ilma, sen kauniimpaa usein on, eilenkin taivas iltapäivällä oli vaaleanpunainen ja violetti. Toissapäivänä tulipunainen ja keltainen. Illalla komea tähtitaivas. Että eipä aina voi laulaa: "taivas on sininen ja valkoinen..."

Aurinko keskipäivällä paistaa ja päivä nopeasti pitenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti