torstai 7. tammikuuta 2016

Kipakkaa pakkasta

Me halutaan jo sisään!
Pakkanen lähentelee -40 astetta, ylittyikin tänään Muoniossa. Meillä "vain" -37. Koirat eivät kauan ulkona viihdy, vaikka porokoiria ovatkin. Hukka ja Halla saivat joululahjaksi tossut kovien pakkaspäivien varalle. Myös lähellä nollaa ongelmana varpaiden väliin muodostuvat lumipaakut, johon toivottiin tossuista apua.
Ei oikein toimineet tossut. Antavat kyllä pukea ne, mutta työlästä saada jalkaan, kun eivät osaa/halua työntää jalkaansa tossuun. Hukalla ei takajaloissa pysynyt tossut kauan jalassa, Hallalla ei etujaloissa.
Eikä kulkemisesta tullut mitään, kovasti niitä vierastivat.

Kaamos loppui. Aurinkoa käytiin katsomassa Pallaksella. Punainen aurinko vain häämötti utuisen pilven takaa tällä kertaa. Pallaksella pakkasta oli paljon vähemmän, kun meillä alempana. Mutta viima siellä sai ilman tuntumaan ihan riittävän kylmältä.
7.1. Aurinko taivaalla piilossa.
Ulkoilu pakkasella on pukeutumisasia.
Laulujoutsenet edelleen viihtyvät Kutunivassa. Koskikaroja ainakin 5 oli sukeltelemassa. Minun vuoden ensimmäiset lintuhavainnot pihalla olivat punatulkku, lapintiainen, hömötiainen, puukiipijä, joka oli ensimmäinen havainto minulla täällä! Lisäksi talitiainen ja sinitiainen. Oikein tulin iloiseksi ensimmäisestä linnusta, punatulkusta. On niin kaunis lintu. Toivottavasti se tietää minulle kaunista vuotta 2016!
Joutsenet 5.1. noin 30 asteen pakkasessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti