keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Pari käsityötä lahjaksi
Kudoin synttärilahjaksi miesten villatakin Rowan tweed 100% villalangasta kaksinkertaisena. Lankaa meni 16 kerää.  Nykyiset mallit ihania valmistaa, kun saumoja ei juuri ole. Tässäkin takissa vain taskut ja nappilista-kaulus on ommeltu. Jännitti kovasti, onko takki sopivan kokoinen. Oli onneksi, ettei tarvinnut alkaa vänätä toista takkia.
Pääsin aloittamaan toisen työn, joka valmistui nopeasti. Nyt niin suosiota saavuttaneen tuubihuivin langat hankin myös Titityystä, kuten villatakin langat.
Tuubin lanka perulaista 100%.n villaa. Langan menekki 300g.
En tiedä, tuliko huivista liiankin pitkä.
Tässä sitä esittelee tänään Hukka.

Nyt voi taas alkaa miettiä uutta kudinta. 
Minulle on niin vieras sana neuloa, kun omassa murteessani kudotaan. 
Tällaiset pakkaspäivät oikein kihelmöittää ottaa puikot esille.

Tämän 25.1. pakkaspäivän kuvia pihalla: OmenapuitaRantasaunaHalla takana tyypillisessä löhöävässä istumisasennossa ja pää kenossa utelias katse kohti,
Hukka tyynesti tarkkailee muualle, kamera ei kiinnosta.

2 kommenttia:

  1. Hienot! Olis munkin pitänyt ostaa mallissa suositeltua lankaa villatakkiin. Kannattaa laittaa mallinkin tiedot tähän.

    VastaaPoista
  2. Villatakki on Jared Flood, kirjastossa on kirja, jossa on vain miesten malleja, josta löytyy. Kirjan nimeä ei minulla ylhäällä. Lanka ei ole aivan sama kuin mallissa, hihoihin laitoin vähän enemmän silmukoita, joten kavennettaessa piti ottaa se huomioon, että lopussa jäi sama määrä kuin mallissa, niin kaulusta ei tarvinnut muutella.

    Tuubihuivissa vuoroon nurjaa ja oikeaa raidoituksena. Kudoin ympyrää pyöröpuikoilla, koska nurja on hitaampaa kutoa, käänsin työn toiseen suuntaan nurjan vuorolla, joten sain kutoa aina oikeaa ja työ joutui.

    VastaaPoista