perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hyvä on hiihdelläHuhtikuun toinen puolisko on Raattamassa ollut vuoroin pilvistä, räntäsadetta ja kauniita aurinkoisia päiviä. Pikkupakkasöitä myös, jolloin aamulla on päässyt hankikantohiihdolle. Kovia hankikantoja ei tänä keväänä ole ollut.

TunturissaYhtenä aurinkoisena päivänä hiihdettiin tunturissa. Maisema ei juuri valkoisemmaksi voi tulla. 
Tällä reitillä ei tavattu yhtään vastaantulijaa. Mutta ei myöskään kiirunoita, joita olisimme halunneet kuvata. Jälkiä kylläkin. Sekä kiirunan, että suksien.


Kohti Pallasta

Sunnuntaina 22.4. jäätiin Hallan kanssa kahden mökille.

Nyt ollaan kaksistaan.
Halla ei vieläkään tykkää autokyydistä, eikä mene mielellään autoon. Halla oli vyössäni kiinni, kun laitoin Hukan turvavöihin, kaverin laittaessa suksiboksiin vielä kotiin viemisiksi poronlihaa (myös koirille), Halla ennätti pari ketaa ängetä autoon Hukan viereen, vielä ennätti hypätä takaluukkuunkin sen ollessa auki. Kova hätä oli päästä Hukan mukaan. Hukallekin jo vähän tuli hätä, kun Hallaa kiellettiin autoon menemisestä ja alkoi ihan vapista.

Kohta Hallan kanssa tehtiin kävelylenkki ja perään hiihtolenkki, että siinä taisi Hukka vähäksi aikaa mielestä jäädä.

Halla jäi ilman kaveria.
Ladun varrella oli paljon mielenkiintoisia hajuja, jäniksen papanoita napsia, metsokin kohta mökiltä lähdettäessä ladun vierellä. Jota en olisi kyllä ilman Hallaa havainnut.
22.4.
Kun Hukka ei ole mukana, Halla ei juurikaan hauku. Jopa useampi koppelokin Hallan ilmaisemana saatu hiihtoreissuilla nähdä. Aamun ja illan kävelylenkeillä lähes joka kerta nähdään riekkoja. 
22.4. ladun lähellä tepasteli 5 joutsenta pienen sulan vierellä.
Kun oli ensimmäinen päivä kahden vietetty, otin Hallan sisälle siinä kuuden paikkeilla. Riisuin saappaani vessaan, niin Halla pujahti sinne, eikä tullut sieltä pois koko iltana. Pidin oven auki ja lueskelin niin, että näkisi minut. Sitten menin jo yläkertaan nukkumaan. Halla vain pysyi vessassa ja kävi sinne lattialle nukkumaan. Hukalla ja Hallalla on täällä peti, jossa ovat nukkuneet vierekkäin ja tykänneet kovasti niin. Aamuisin Halla on yleensä noussut leluillaan leikkimään odotellessaan toisten nousemista ylös.
Nyt Halla vain pysyi vessassa, vaikka laitoin siellä olevan pyykkikoneen aamulla pyörimään. Söin aamiaista, Hallan ruoka odotti kupissa. Kun ruokaa on kuppeihin laitettu, Halla heti on kieppunut ympärillä ja odottanut, että vähän tippuisi lattialle jo laittaessa. Siitä on tullut tapa, että on saanut napsia jo ruoan sekaan laittamiani nappuloita kuiviltaan, jotka "vahingossa" putoavat lattialle.
Nyt ei Halla tullut nappuloita hamuamaan.
Tulihan se lopulta syömään ja päästiin päivää jatkamaan ja hiihtämään.
Mutta illalla taas meni vessaan nukkumaan. Houkuttelin sitä kovasti ensin petilleen ja sainkin sen sinne, mutta ei kun muutaman sekunnin siellä oli ja lähti pois.
Kolmantena yönä Halla nukkui jo osan petillä Hukan tyynyllä ja osan vessassa.
Nyt on nukkunut jo petillä.


24.4. pilvinen päivä. Raattamasa vielä näin hienot ladut.


Lapioin ulkopöydän näkyviin, Halla ihmettelee, voisiko tässä jo vappuna simat ja munkit nauttia.                                    

Vähänkin kun on kestävä hanki, koira nauttii hangella kieriskelystä. Niin näyttää tekevän muidenkin koirat, ei vain meidän. 


Tässä Halla lempihommassaan, eli kieriskelyssä lumellaAurinkoisen päivän 26.4. retkellä


Vappua odotellaan mielenkiinnolla. Lunta varmaan riittää. Juuri radiossa sanottiin, että 60 vuoteen ei ole tähän aikaan ollut näin paksuja hankia kuin nyt.

4 kommenttia:

 1. Voi Hallaa :D! Taisi olla kova ikävä Hukkaa poloisella. Isänsä kaltainen laumakoira selvästi :). Ehkä ihan hyväkin olla välillä ilman toista, selvästi kun on Hukkaan niin vahvasti leimautunut. Mites Hukka pärjäsi ilman Hallaa?

  VastaaPoista
 2. Hukka aluksi iloisena Perttulissa isolla reviirillä vapaana ilman Hallan paimentamista ja saaden yksin huomion. Nyt on ollut selvästi masentuneen oloinen, eikä ruoka oikein maita. Ehkä sitä rassaa lauman hajoaminen ja ikävöi Hallaa myös.
  Kuudentena aamuna vasta Halla alkoi leluillaan leikkiä. Voi olla rajua jälleen näkemisen riemua, kun tavataan.

  VastaaPoista
 3. Onko pitkäkin ero tiedossa? Toisaalta nytpä on aikaa tehdä koirien kanssa kaksistaan juttuja, mikä ainakin meillä on harvinaista herkkua ja sitä pitäisi tehdä enemmänkin :).

  VastaaPoista
 4. Todella ollut hyväksi olla kaksistaan yhden koiran kanssa. Tämä eka kerta on nyt viiko-vähän toista ehkä. Mutta toukkokuun jälkeen ei työelämä enää rassaa kumpaakaan, voidaan tätä harrastaa silloin tällöin. Olosuhteiden takia tulee niinkuin sivutuotteena.

  VastaaPoista