keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vappu

Vappuaaton aamuna pilvisyys peitti tuntureita
Vappuaattona reipas kävelylenkki Hallan kanssa ennen hiihtämään lähtöä. Tie on sula, virtapaikat myös, tuntureilla jo tummia läikkiä. Halla ei osaa oikein käydä hiihtoretkellä tarpeillaan. Hukka osaa hyvin ilmaista, että nyt haluaa vähän poiketa sivummalle. Halla oppii kyllä vielä. Nyt pidän kameraa Hallan kanssa kulkiessa usein mukana, koska ilmaisee hyvin lintuja ja muuta mielenkiintoista niin, että ei haukkumalla niitä heti karkoita. Kun ei ole Hukka Hallan parina, pikku hiljaa Halla äkkää asioita, kuten mistä pitää kääntyä tietyllä reitillä tai katseella kysyä mihinpäin mennään. Kun sen homman Hukka aina hoiteli ja Halla vain kulki mukana.

Hiihtämään lähdössä

Hiihtokeli oli mainio ja sukset luisti hyvin, lykkimällä mentiin mukavasti, paitsi Halla tietysti juosta liplutteli, välillä pomppien sinne tänne käpyjä ja muuta mielenkiintoista leluksi napaten.
Tullessa kyllä 24 km lenkillä luisto jo vähän hukkui kelin lämmetessä. 
Vappuaattonakin oli monenlaista ilmaa: Aurinkoista, pilvistä, taas aurinkoista, pientä vesisadetta, kirkastuvaa ja iltaa kohti mentäessä oikein kaunista aurinkoista ja yöllä pakkasen puolella.


Halla kokeili ulkokalusteita, että kylläpä tässä jo vappumenyyn voisi nauttia.
Kattausta ei siihen tehty, Halla jäi kotiin kiltisti nukkumaan, minä pääsin pitkän kaavan kattaukseen ystävien luo. Ilta sitten jatkui ketun roolissa hauskaa pitäen. Joukossa oli pupulainen Väiski Vemmelsaari, Musta Kissa, Merirosvo. Illan kulessa bongattiin aito metsurikin poromiesten ja muiden Raattaman vapun viettäjien joukosta.

Kettuna
Halla juhlisti vappua aloittamalla elämänsä toisen juoksun. Se vähän sekoitti jatkopäivien suunnitelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti