maanantai 2. heinäkuuta 2012

Harjoituskäynti koiranäyttelyssä

Eilen käytiin koiranäyttelyssä, Halla oli vain "turistikoirana", kun myöhästyin ilmoittautumisesta. Pentuluokassa syksyllä Hallan liikkuminen arvosteltiin töpöttelyksi.
Ehkä se on sitä vieläkin, ainakin kun vertaan Hukan hyvän näköiseen liikkumiseen.
Halla käyttäytyi kyllä oikein hyvin ja rauhallisesti, ensi jännityksen jälkeen. Suu oli alussa vaahdossa, mutta lopulta osasi rentoutua ja hyvin makaili ja seurasi toisten koirien kehässä ravaamista.
Vaahto suust ei valu niinkään kavereiden jäätelön syönnistä, vaan automatkasta ja vielä  uuden tilanteen jännityksestä.

Nyt ei enää pelota, mukavahan tässä on seurata toisia kehässä.
Jos sopivasti sattuu näyttelypaikka, että ei ole pitkää automatkaa, kyllä kerran sitä kokeillaan.
Hallalla on nyt autopahoinvointiin lääkitys, että se vähän helpottaa, mutta ei kyllä näyttelyn takia pitkää automatkaa tehdä, sen verran vaikeaa se vielä on. Kovasti pitäisi kyllä harjoitella sitä kehässä ravaamistakin ensin.
Halla on oppinut hyvin tottelemaan pienimmänkin lapsen käskyjä. Todella hyvin nelivuotias osaa käsitellä ja ihan hoitaakin koiraa, kun on siitä innostunut. Ruoan antaminen, harjaaminen ja valvotusti hihnassa menokin sujuu erinomaisesti. Puhumattakaan maahan menosta ja luoksetulosta, kun tietää, että pienestä kädestä herkästi tulee namipalkkio.

Heinäkuu alkoi mukavasti kunnon kesäsäällä. Kun viileää oli tässä jo ihan riittämiin ollut.
Juhannus oli meillä herttainen, kirkas kaunis...
Juhannus vietettiin perinteiseen tapaan, koivut haettiin portaan pieliin, saunottiin, letut paistettiin ja kokko poltettiin. Yhdelle meidän vieraista juhannuskokko oli ihan uusi kokemus.
Kokko poltettiin jo hyvissä ajoin, että pikkulapsetkin olivat vielä hereillä. Kokon polttaminen keskiyöltä oli näköjään muiltakin siirtynyt aikaisempaan, kun veneellä olijat näkivät muidenkin kokkojen samaan aikaan palavan. Juhannus oli mukava ja rauhallin, ilmakin ihan hyvä. Sunnuntaina ne sateet sitten taas tulivat.


Nyt loppui palvelu aikaisemmasta kotisivustostani. Hukan blogi meni taivaan tuuliin,  en edes yrittänyt kopioida ja siirtää tänne vanhoja juttuja, kuten vanhat käsityökuvani ja vuodenkierto-valokuvat mökiltä Lapista. Nyt kun vielä osaisin laittaa ne sivut tämän blogisivujen alkuun. Neuvot olisivat tarpeen.3 kommenttia:

  1. Missäs näyttelyssä kävitte ihmettelemässä hommaa? T. pia

    VastaaPoista
  2. Laukaan koiranäyttelyssä käytiin. Saatiin hyvä kuva näyttelyn järjestelystä. Paljon näkyi olevan henkilöitä töissä joka puolella. Nurmikkokenttä, avaraa, vaikka paljon koiria. Hyvä tunnelma. Lapinkoiria oli paljon, porokoiria vähemmän.

    VastaaPoista
  3. On kyllä tosi hyvä käydä vähän turistina, jos meinaa mennä sitten joskus myös virallisestikin kisaan mukaan - arwoisukkikin pitäisi vissiin viedä joskus näytelmöimään :-)

    VastaaPoista