tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vappu tulossa


27.4.2014
Vapun harjoittelua vähän ennakkoon, lämpöisenä sunnuntaipäivänä puhallettiin ilmapalloja koristeeksi.
Hukka ei oikein halunnut tulla pallojen lähelle, taisi olla muistissa ilmapallon herkkä poksahdus.
Hyvä oli vähän ennakkovappua viettääkin, kun oikea vappu taitaa olla perinteikkään viileä ja sateinen. Vaikka onhan niitä hyvän sään vappujakin, mutta enemmän muistissa on räntäkelit. Muisti on kyllä välillä epäluotettava, mutta tällaista ei kyllä meidän mies- eikä naismuistissa ole, että vedet lainehtii, silmut puissa ja pensaissa jo huhtikuussa paljon ennen vappua, ilma lähes kesäisen lämmin.

Hyppäys Raattamasta tänne Keski-Suomen lumettomaan maisemaan tuntui taas suurelta, siellä naapuri vielä pitkiä matkoja hiihteli, kun täällä ei lumen häivääkään.
Minä olen ihmetellyt Hukan mieltymystä tänne, vaikka irti onkin, yleensä oleilee samoilla lempipaikoillaan pihalla. Ehkä se on siinä, että on isompi alue valita se paikka missä makailee, kakallakin saa käydä ihan itse valitsemallaan ajalla, eikä vain silloin, kun joku lähtee erikseen viemään. Korpin tai palokärjen huutaessa voi matkan juosta ja haukkua perässä, seurailla joutsenten ja muiden vesilintujen touhuja järvellä, ihmetellä "pulloon puhaltaja" kaulushaikaraa. Ääni kuuluu vain ei isoa lintua juuri näe.

Pari päivää kotiin tulon jälkeen auringossa pihalla lötköttelyä
Halla ei tahdo malttaa pysyä omalla pihalla. Karkailee lähimökeille, eikä ole kuulevinaan kutsuista, Hukkakaan ei millään suostuisi haukkumalla käskeä Hallaa tulemaan kotiin. Näyttää vain katseellaan, mihin päin lähti. Tai mihin Hukka vei. Kun joku kerta huomattiin, että Hukka lähti vauhdilla vaikka  korpin perään, tuli pian takaisin, sai Hallan mukaansa, joka siitä jatkoikin omille tutkimusmatkoilleen.
Eilisen päivän Hukkakin sai olla sen jälkeen tarhassa, oli kyllä aika loukkaantuneen oloinen.

Hukan kanssa navetan takana mäellä Hallan ollessa mukana verkoilla
Kalaa on ihan riittämiin syömiseksi tullut. Koirillekin vaihtelua poronlihaan. Aamiaiseksi koirat saavat aina nappuloiden lisäksi joko lihaa tai kalaa sekä kumpikin yhden kananmunan. Meillä koirat saavat kaksi ateriaa päiväss.
Hukka piti taas puolentoista päivän paaston. Maha kovasti kurisi, jotain vaivaa oli, huolestuttiin jo, mutta sitten meni ohitse.

Kuhia ja isoja ahvenia hyvin tullut

Halla on mukana joka aamupäivä verkkoja kokemassa, Hukka jää mieluummin rannalle odottelemaan. Sitä pelottaa sätkivät kalat, joita veneeseen nostetaan. Lähtee mukaan veneeseen mielellään vain souteluretkelle, jos kaikki lähdemme, on tyyntä ja lämmintä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti