keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi vaihtumassa

 Joulun aika meni napakassa pakkasessa, kireimmillään oli -33 astetta. Joulupukki toi, varmaankin Ronja-tontun tekemät sydämet kuuseen. Kuusi on jo riisuttu ja viety palasteltuna tulipaikan viereen ulos, ulkovalokoristeet vielä uuden vuoden saa olla paikallaan, vaikka tuuli niitä on asetellut mielensä mukaan.
Joulun aikana tuli syötyä kohtuudella, ja vähän ylikin. Yli meni kyllä tryffeleiden ja muiden makeisten syönti. Enää ei taida olla onneksi kuin yksi rasia jäljellä.
Pakkanen laski mieletöntä vauhtia. Ihana päästä nautinnollisesti hiihtämään! En tiedä mitään niin mukavaa liikuntaa, kuin hiihtäminen on. Ladutkin vihdoin on Raattamaan ajettu isolla koneella. Vaikka minulle kyllä tietysti riittäisi ihan vain kelkalla ajettu perinteisen latu. Itsetekemää latua on alkutalvi tullut hiihdettyä. Ihan mukavaa, vaikka kilometrimäärä jää siinä vaatimattomaksi. Loka-marraskuun hiihdoissa on oma rauha koiran kanssa. Nämä minun syrjäkylissä asuvat koirani eivät ole oikein tottuneet ihmis- ja vieraskoiravilinään. Joka vuosi saa opettaa haukkumatta olemiseen. Juuri kun oppivat, loppuu sesonki. Sama taas uuden sesongin aikaan. Vai olisiko vika opetuksessa? Jotain erilaista on eri ihmisissäkin, koska toisista ei piitata yhtään, mutta toisia aletaan haukkua jo kaukaa. Tarpeeksi en ole vielä päässyt sisälle koiran ajatusmaailmaan.
Hukan kanssa hiihdin vuoden viimeisenä päivänä. Kuva Välijoen sillan luona.
Huomenna uusi vuosi taas lähtee käyntiin. Onneksi on vapaus valita asuinpaikka. Saa elää täällä lumen maassa, kun siltä tuntuu. Varsinaisia uuden vuoden lupauksia en ole vuosiin tehnyt. Nyt uusi vuosi aloitetaan täysraittiina. Minulle varmaan vähän pitempi aika, kuin nyt kovasti esillä oleva 100 päivää. Koska aloitan säännöllisemmän lääkityksen, eikä se käy alkoholin kanssa. Ikävä ehkä tulee joskus ruoan kanssa nautittavaa valkoviiniä, josta erityisesti pidän.

Hallan kanssa jään taas tänne ihaniin maisemiin. Tarkoitus oli kyllä, että Hukka olisi jäänyt. Mutta sen niin kova vahtiminen käy öisin hermoille. Kun "hyppii seinille" kettujen jatkuvista yövierailuista pihalla.

Katsotaan, mihin kursseille pääsen osallistumaan kevätlukukaudella. Hopeatöitä on keskenkin.
Viime syyskauden lapintöiden käsityöni, ei täydellisiä, mutta virheistä viis:
Olkalaukku lapinanuhakoristein.
Ronjan sisätossut.
Poronnahkapussukoita.

Koiran panta.

Vanhan mallin lapinlakki.

Hukka ja Halla toivottavat kaikille ystäville HYvää Uutta Vuotta 2015!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti