sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

sireenien aikaan valkeaan...

Sireenit ovat kukkineet nyt oikein komeasti. Unkarin sireenin kukinta alkamassa juuri. Juhannusruusu nupuilla, muutama kukka auki. Toiset pistokkaat kunnolla juurtuivat ja nyt pensas jo näyttää kotiutuneen ja kukkia tulee paljon. Mikä sitten on viileän ja sateisen kesän vaikutusta, mikä jostain muusta johtuvaa. Pihlajaperhosia ei vielä yhtään näkynyt, kun tähän aikaan niitä jo isoja ryhmiä tavallisesti. Tänään näkyi pihalla aurora-, lanttu-, sitruunaperhonen ja tummapapurikko.
Hyttysiä ja mäkäräisiä on ihan riittävästi! Ja punkkeja! Jommastakummasta koirasta lähes päivittäin löytyy punkki.

Tänään poikkeuksellisen aurinkoinen ja kaunis päivä. Tosin aamu oli harmaa ja pientä sadetta on tänäänkin ollut. Jokohan alkaa olla sellaiset kelit, että villapaitaa ei tarvitse aina vetää päälle?
Ulkokeittiö on saatu lähes valmiiksi. Juhannuksena toi helpotusta ulkona kokkailuun ja letunpaistoon. Ei tarvinnut lettuja paistaa ulkotulella sateenvarjon alla. Niinkin on joskus tehty.
Tänään tässä ei vielä koirien lepoa katkaissut ruoan tuoksu. Halla köllöttää pöydän alla varjossa, Hukka nauttii auringonpaisteesta nurmikolla. Kun tuoksu voimistui, koirat siirtyivät lähemmäksi makailemaan ja odottamaan, koska on heidän vuoronsa herkutella. Hukka aamulla jättikin taas ruoan väliin. Se on jo vähän kyllästynyt ainaiseen kuhaan. Loheen ei ole kyllä vielä kyllästynyt. Vaikka eipä sitä niin usein saakaan kuin kuhaa, jota on aika mukavasti tullut. Ehkä se on vielä viileänä pysyvän veden hyvä puoli?

Juostessa ei kylmä ilmakaan paljon haittaa.
Kokon sai turvallisin mielin sytyttää. Jatkuvasti on ollut kovia tuulia, mutta eipä onneksi juhannusaaton iltana tuullut. Mutta kylmää oli. Ja koko ensimmäinen juhannuspäivä satoi vettä.
Veneestä näkyy muitakin kuin oman rannan kokko. Hukka katselee myös kauempaa. Vesi on korkealla ja kiinteä laituri vielä veden alla nytkin.

Kokko syttyi ja paloi hyvin.

Bella ja Hukka.
Hukka on ollut oikein kiltti! Emme ole yhtäaikaa nyt ottaneet koiria mukaan ja pitemillä lenkilläkin koiria käytetty vuoronperään. Hukan ei ole tarvinnut vahtia Hallaa toisilta koirilta, jos se sitä tressaa, kuten myös kiinni olo. Hukka on käyttäytynyt aivan hvyin. Meillä koiravieraan käydessä laitettiin Halla tarhaan, niin kaikki sujui hyvin. Paitsi tietysti Halla haukkui ja pahoitti vähän mielensä. Sitten vuorostaan Hukka joutui myös tarhaan, Halla sai olla vieraan kanssa. Sillä tavoin kaikki sujui oikein hyvin.
Halla ja Bella.
Juhannuksen aikoihin kävelylenkkillä jakaannuttiin kahteen, minä jatkoin lapsenlapsen ja Hallan kanssa, kun Hukka isännän kanssa kääntyi takaisin. Tällä kotitiellä koirat ovat viimeisen kilometrin aina irti. Niin oli nytkin, kun mökiltä oli lähtenyt myös kävelylle koira irti isäntänsä kanssa. Hukan ikäinen saksanpaimentyttö. Koira tuli Hukalle yllättäen vastaan, niin Hukka pelästyi, otti vauhdin ja juoksi  karkuun kotipihaan, toinen koira perässä. Kaukana saunapolulla sitten Hukka uskalsi sieltä haukkua. Kun toinen koira oli laitettu kiinni, Hukkaa sai kovasti houkutella tervehtimään. Oikein matalana hiipien lopulta uskalsi tulla.
Vähän olisi naurattanut, että siinäkö se meidän rähisevä koira.
Kun me tultiin Hallan kanssa ja sama koira isäntänsä kanssa tuli meidän perässä, Halla ryntäsi koiran luo, joka oli nyt kiinni. Ensi nenänvaihtojen jälkeen koira ärähti Hallalle, niin Halla meinasi, että kyllä täältä pesee myös, ei pelota!
Meidän koirat pihalla ja mökin koira pihallaan, kaikki irti ja kaikki pysyvät ihan hienosti omilla alueillaan.
Halla kävi lasten kanssa uimassa.

Sitten meni Hukan luo kuivattavaksi.
Ja Hukkahan kuivaa!
 
Huomenna lähdemme Kuhmoon Sommeloon. Yksi yö vietetään petokujalla. Toivon hartaasti näkeväni nyt karhun. Se on minun elämänhaaveeni. Halla pääsee mukaan (mutta ei petokojulle).
Hukkaa ei uskalleta ottaa mukaan. Vaikka asuntona on mukavasti omakotitalo lähellä Kuhmotaloa.
Liian tressaavaa Hukalle (ja siten myös meille). Hukka menee tyttären perheen luo, siellä on hevosia, vuohia, kanoja… Hukka kyllä haluaisi olla aina vain Perttulissa. Mutta mahdotonta järjestää hoito niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti